Има много неща, които трябва да имаме предвид, когато имаме мисия да

...
Има много неща, които трябва да имаме предвид, когато имаме мисия да
Коментари Харесай

Кои са идеалните размери на порцията, ако искаме да отслабнем

Има доста неща, които би трябвало да имаме поради, когато имаме мисия да отслабнем. Упражненията и вярното хранене са основни играчи, само че контролът на порциите е също толкоз значим. Размерите на порциите са потребни за установяване на ограничавания и граници, тъй че да не прекаляваме, по тази причина да видим по тъкмо какъв брой като количество би трябвало да ядем съгласно Eat This, Not That.

Изданието се допитва до редица диетолози, които нормално дават лични насоки към всеки собствен клиент, само че въпреки всичко споделят какви са общите насоки за размера на порцията, който е добре да съблюдаваме.

Зеленчуци

Добре е постоянно да включваме поне две чаши леко задушени (или сурови) зеленчуци и листни зеленчуци.

Протеин

Мъжете трябва да консумират 142-198 г протеин на всяко хранене, до момента в който при жените говорим по-скоро за 85-113 г протеин на хранене.

Въглехидрати

Възрастните дейни мъже е добре да употребяват почти 1.5-2 чаши въглехидрати на хранене, до момента в който при дамите става дума за  ½ до 1 чаша въглехидрати. 

Мазнини

При мъжете препоръчителното количество е към 1.5-2 супени лъжици лой, а при дамите не трябва да е повече от две чаени лъжички лой на всяко хранене.

Леки закуски

Що се отнася до тях, от изданието предлагат не повече от 150-200 калории. Примерите за подобаващ размер на порцията включват: ½ ябълка с 1 супена лъжица фъстъчено масло, няколко малки диетични бисквити и шепа извара с горски плодове.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР